DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

DAKISOLATIE

Ongeveer de helft van de verbruikte energie in de gemiddelde Vlaamse woning gaat naar verwarming. Door je dak goed te isoleren kan je je energieverbruik tot de helft verlagen. Je bespaart niet alleen geld maar stoot ook een pak minder CO2 uit.

Wij kennen de voor- en nadelen van de verschillende isolatiematerialen als geen ander. Bovendien isoleren wij je dak tot in het kleinste hoekje en naadje, met speciale aandacht voor koudebruggen.

Laat je dak isoleren volgens de normen door een expert en geniet van het lage btw-tarief en premies van de overheid. Vraag naar advies of een offerte.

WELKE DAKISOLATIE GEBRUIKEN?

Er bestaan tal van isolatiematerialen, van minerale wol tot kunststof platen en milieuvriendelijke isolatie. Wij adviseren je graag over de isolerende eigenschappen en de voor- en nadelen van elk systeem.

Isolatie van hellende daken

Een hellend dak isoleren we meestal langs de binnenkant (onder het onderdak) met minerale wol (glaswol of rotswol). Minerale wol is thermisch isolerend, onbrandbaar en geluidsabsorberend.

De dikte van de isolatie hangt af van je dakconstructie en isolatiewensen. Als je degelijk wil isoleren, zorg je best voor een dikte van 18 tot 24 centimeter.

Bij daken met kepers of spanten wordt de minerale wolisolatie gewoonlijk tussen de kepers of spanten geplaatst. We voorzien de isolatie iets breder dan de afstand tussen de kepers voor een optimale kierdichting.

Als het moeilijk is om te isoleren langs de binnenzijde, of als je dak niet voorzien is van een onderdak, dan kunnen we PIR isolatieplaten plaatsen langs de buitenzijde (Sarkingdak methode). De isolatie komt dan te zitten tussen een nieuw dampscherm en onderdak.

Op die manier worden bovendien koudebruggen voorkomen. Het gehele dak wordt immers van een ononderbroken isolatielaag voorzien. De afwerking kan gebeuren met traditionele pannen of overzetpannen.

Isolatie van platte daken

Net zoals een hellend dak kan je een plat dak langs binnen of buiten isoleren, en zijn er verschillende isolatiematerialen beschikbaar. Bij isolatie langs de binnenzijde wordt er meestal minerale wol tussen de spanten geplaatst.

Bij isolatie langs de buitenzijde plaatsen we doorgaans PIR-platen boven op de houtconstructie. PIR (polyisocyanuraat)-isolatieplaten zijn zeer geschikt voor het isoleren van platte daken omdat ze, naast hun hoge isolatiewaarde, vochtbestendig, drukvast en brandwerend zijn.

Om een minimale Rd waarde van 4,5 m²K/W te bereiken volstaat een plaatdikte van 12 à 14 centimeter.

Koudebruggen vermijden

Koudebruggen doen zich voor waar er onderbrekingen in het isolatiemateriaal zijn, bijvoorbeeld de ruimte tussen de kepers waar het isolatiemateriaal niet goed aansluit, of de aansluitingen tegen de muur. Koudebruggen kunnen leiden tot warmteverlies en schimmels.
Onze specialisten zorgen ervoor dat de isolatie overal waar mogelijk naadloos aansluit en gebruikt specifieke technieken en materialen om koudebruggen te onderbreken.

Meer info of een offerte?
Bel of mail ons, we komen geheel vrijblijvend kijken en opmeten.
Liever zelf?
Bij ons kan je terecht voor alle nodige materialen en gereedschappen met professioneel advies.

BEL ONS 0493 94 62 56

De Dakexpert
Panoramastraat 2
3500 Hasselt
BTW BE0774.273.202

privacy policy
disclaimer
cookie notice