Een plat dak is meestal een verloren plek, niet fraai om op te kijken. Dankzij een meerlagenopbouw en beplanting van specifieke vegetatie (gras, turf, vetplanten, kruiden, enz.) kan je een saai plat dak omtoveren tot een mooi groendak, sedumdak of tuindak.
Dankzij onze opleidingen en ervaring zijn wij gecertificeerd plaatser van groendaken. Wij werken enkel met deugdelijke en duurzame materialen en specifiek gekweekte vegetatiematten. Je hebt de keuze tussen diverse vegetatiematten: wilde bloemen, sedum, gras, kruiden…
Esthetisch.
Geeft toe, als je vanuit een raam op een grijs dak kijkt wordt je niet meteen vrolijk. Een groendak oogt veel mooier en je dak gaat als het ware op in de natuurlijke omgeving.
Weinig of geen onderhoud.
Een extensief groendak of sedumdak vraagt quasi geen onderhoud. Een vakkundig aangelegd groendak is goed bestand tegen alle weersomstandigheden.
Milieuvriendelijk.
Groene daken verminderen overstromingsrisico's, vervuiling en opwarming van Vlaanderen, terwijl ze biodiversiteit bevorderen en stedelijke hitte tegengaan.
Langere levensduur van je dak.
Uit onderzoek van de Penn State University blijkt dat de levensduur van een dak verdrievoudigt door de aanleg van een groendak.
Luchtkwaliteit.
De sedumbegroeiing houdt fijn stof en vervuilde luchtdeeltjes vast waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Vooral in steden is dit een belangrijk voordeel.
Geluidsisolerend.
De natuurlijke begroeiing op je dak is tevens een zeer goede isolator van de omgevingsgeluiden, een voordeel dat vooral in de steden meespeelt.
Ongeveer de helft van de verbruikte energie in de gemiddelde Vlaamse woning gaat naar verwarming. Door je dak goed te isoleren kan je je energieverbruik tot de helft verlagen. Je bespaart niet alleen geld maar stoot ook een pak minder CO2 uit.
Wij kennen de voor- en nadelen van de verschillende isolatiematerialen als geen ander. Bovendien isoleren wij je dak tot in het kleinste hoekje en naadje, met speciale aandacht voor koudebruggen.
Platte daken:
Zowel platte als hellende daken kunnen binnen of buiten worden geïsoleerd. Minerale wol tussen spanten voor binnenisolatie, terwijl PIR-platen bovenop de houtconstructie worden gebruikt voor buitenisolatie. PIR biedt hoge isolatiewaarde, vochtbestendigheid en brandwerendheid. Een dikte van 12-14 cm volstaat meestal voor een Rd-waarde van 4,5 m²K/W.
Hellende daken:
Minerale wol wordt vaak gebruikt voor binnenisolatie van hellende daken vanwege thermische, onbrandbare en geluidsabsorberende eigenschappen. Aanbevolen isolatiedikte tussen kepers/spanten: 18-24 cm voor kierdichting. Bij moeilijke binnenisolatie of ontbrekend onderdak worden PIR isolatieplaten aan de buitenzijde geplaatst (Sarkingdak), wat koudebruggen voorkomt en zorgt voor doorlopende isolatie. Afwerking met traditionele of overzetpannen.
Het EPDM-waterdichtingsmembraan wordt mechanisch verankerd en vastgeklikt in de kim met de gepatenteerde BossCover Certefix, terwijl de dakrand wordt verankerd met een gepatenteerd profiel, zonder lijm. Hierdoor kunnen zowel het dak als de systeemonderdelen worden gedemonteerd, waardoor het dak onbeschadigd een tweede leven kan ingaan. Het resultaat is een sterk, stormbestendig dak met de laagste milieu-impact en een extreem lange levensduur.
Demonteerbaar en herbruikbaar.
Alle componenten van het daksysteem worden mechanisch verankerd en/of vastgeklikt, waardoor ze onbeschadigd een tweede leven kunnen krijgen.
Ijzersterk.
De complete mechanische verankering zorgt ervoor dat het daksysteem bestand is tegen extreme weersomstandigheden.
Laagste milieu-impact.
EPDM, met de laagste milieu-impact volgens de NIBE-score, dient als waterdichtingsmateriaal. Bovendien wordt er bij het BossCover Circular System geen lijm gebruikt.
Snelle installatie.
Door de prefabricage van de onderdelen is de installatie van het BossCover Circular System eenvoudig en snel.
Alle rechten voorbehouden | De Dakexpert | Gebouwd door HappyWebsites | Privacy Policy