OVERZETDAKEN

30 JAAR GARANTIE

OVERZETDAKEN

30 JAAR GARANTIE

Is je dak aan vernieuwing toe en bestaat de oude dakbedekking uit platte kunststof leie, betumen, roofing of shingles?

En is het dakgebinte nog in goede staat?

Dan biedt een overzetdak – ook wel dak over dak genoemd – een interessante oplossing*.

Hierbij wordt simpelweg een nieuw dak over het oude dak geplaatst wat naast kostenbesparing en tijdwinst tal van andere voordelen biedt:

 • de aluminium-zinken dakpanelen zijn bijzonder licht (± 7 kg/m2), waardoor de druk op de draagstructuur minimaal is;
 • de alu-zinken overzetpannen zijn behandeld met een speciale coating die de aanhechting van mos en groenaanslag bemoeilijkt;
 • onze overzetdaken zijn 100 procent waterdicht en bestand tegen weer en wind;
 • de dakpannen en afwerkingsprofielen zijn zeer compact in de hoogte waardoor de dakrand er elegant uitziet;
 • onze overzetdaken hebben een lange levensduur met een fabrieksgarantie van 30 jaar;
 • de dakpanpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en stijlen en zijn qua uitzicht nauwelijks te onderscheiden van traditionele kleipannen.

* minimum dakhelling = 7°

Alu-zink: roestvrij, licht en mooi

Dankzij de alu-zinken voorgevormde panelen van ongeveer 40cm x 110cm en de speciale coating (poederlak) ziet een overzetdak er mooi en strak uit, en is het qua uitzicht bijna niet te onderscheiden van traditionele pannen.

De opbouw van een overzetdak

Een overzetdak wordt bovenop een bestaand dak met leien of shingles geplaatst. Zo bespaar je tijd en afbraakkosten.

Huizen ouder dan 20 jaar hebben bijna altijd een dakstructuur met gordingen en kepers. Meestal is het dakgebinte nog in prima staat, maar vaak ontbreekt een onderdak of degelijke isolatie, en soms zijn de kepers rot en aan vervanging toe.

 •  Zijn de kepers van uw oude dak nog intact ? Dan kan het waterdichte, dampdoorlatende onderdak en overzetdak perfect geplaatst worden. De isolatie kan eventueel geplaatst worden langs de onderzijde van het dak.
 • Moeten de kepers vervangen worden  dan wordt het onderdak op de nieuwe kepers geplaatst en kunnen de voorgevormde dakpanelen ook rechtstreeks op het onderdak geplaatst worden. In dat geval worden de oude leien, shingles of roofing dus verwijderd.

De Dakexpert is al 15 jaar gespecialiseerd in overzetdaken, met meer dan 600 tevreden klanten, voornamelijk in Vlaams-Brabant en Limburg.
Wij maken er een erezaak van om je dak perfect te plaatsen en tot in de puntjes af te werken.

Meer info of een offerte?
Bel of mail ons, we komen geheel vrijblijvend kijken en opmeten.
Liever zelf?
Bij ons kan je terecht voor alle nodige materialen en gereedschappen met professioneel advies.

BEL ONS 0493 94 62 56

Wij kunnen niet genoeg woorden van lof vinden voor De Dakexpert.
Vanaf het eerste contact zat het goed: vriendelijk, vlot, duidelijk. De jongens leverden topwerk, een waardig uithangbord voor hun firma.
Zaakvoerder Claudio is zo gewoon en toch bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Het kan misschien cliche klinken, maar morgen zouden we blindelings opnieuw ons vertrouwen schenken aan Claudio en zijn team.

Simone en André

Linden

Ik ben heel tevreden, zowel over de aanpak als het resultaat.  Op de beurs in Leuven werd ik vriendelijk onthaald en kreeg ik een volledige en heldere uitleg. Dat gaf mij meteen vertrouwen. Binnen de week stond er al iemand aan de deur om op te meten. De offerte was duidelijk en gedetailleerd. De werken werden volgens de afspraak aangevat. Heel professioneel, met bekwame vaklui die alles netjes opruimen. Vanuit mijn tuin geniet ik nu van mijn mooi dak.

André

Wij zijn dankbaar voor het mooie werk dat de Dakexpert bij ons geleverd heeft.
Ons nieuw overzetdak is prachtig en piekfijn afgewerkt.

Hermine en Yvo

Rotselaar

In onze grondige zoektocht naar het meest geschikte overzetdak kozen we voor De Dakexpert.
We waren heel tevreden over de duidelijke uitleg en overzichtelijke offerte.
Met achteraf een prima afwerking.
Een tien op tien voor prijs-kwaliteit!

Piet

Rotselaar

Wij zijn super tevreden over ons nieuw dak. Het is tot in de puntjes afgewerkt.
De dakwerkers waren vriendelijk, en kwamen alle afspraken na.
Topjob!

Tony

Wij hebben de samenwerking met De Dakexpert als bijzonder positief ervaren. Ze hebben ons snel uit de nood geholpen. De communicatie verliep vlot en de werf werd prima opgevolgd. De werken werden mooi uitgevoerd volgens de afgesproken timing, zonder verrassingen. Het team pakte de klus vakkundig aan, alsof het hun eigen huis was. De Dakexpert verdient echt ons aanraden.

Stef & Marleen

Hasselt

Wij zij zeer tevreden met de service van De Dakexpert:  de afspraken werden nageleefd, de prijs was correct
en ze hebben zeer goed werk geleverd. We bevelen deze firma vol vertrouwen aan.

Roger & Jenny

Werchter

Ik kan niets slecht zeggen over Claudio en zijn team. Alles is zeer correct verlopen volgens de afspraken. En ik ben vooral zeer tevreden over de afwerking van de details zoals de bakgoten en zink tegen de schoorsteen.

Guido

Betekom

Mijn man en ik zijn super content van De Dakexpert. Claudio heeft ons goed geadviseerd bij de keuze van dakpannen en sidings. Iedereen mag gerust komen kijken hoe netjes alles afgewerkt is, van de dakramen tot de bakgoot. De afwerking van de gebogen zinken sierrand boven onze voordeur is daar het mooiste bewijs van.

Claudia

Hasselt

TIPS VOOR DAKRENOVATIE

 1. Elk bestaand dak heeft verzakkingen. Vergeet dit niet uit te lijnen via de binnenzijde en/of buitenzijde van het dak.
 2. Informeer je goed over de verschillende isolatiemogelijkheden en plaats steeds een onderdak om condensatie en vochtproblemen te vermijden.
 3. Informeer je goed over de mogelijke premies. Bij zelfplaatsing geniet je niet van het verlaagd btw-tarief.

VEELGESTELDE VRAGEN

Is een overzetdak mogelijk bij alle dakvormen?

Onze overzetdaken zijn modulair en flexibel, waardoor ze bij quasi alle dakvormen kunnen toegepast worden. Zolang de dakhelling zich maar tussen 7° en 45° ligt. Uiteraard, hoe complexer de dakvorm (bijvoorbeeld met dakuitsprongen en dakkapellen), hoe hoger de kost.

Kan een overzetdak over alle dakpannen geplaatst worden?

Voor een overzetdak moet de bestaande dakbedekking plat van structuur zijn. Echter, de alu-zinken dakpanpanelen kunnen ook rechtstreeks op het onderdak en de kepers geplaatst worden. In dat geval worden de oude dakpannen dus eerst verwijderd.

Kunnen dakramen in een overzetdak verwerkt worden?

Geen enkel probleem. Met speciale afwerkingsprofielen wordt je Velux raam netjes ingewerkt. Is je bestaande dakraam versleten of wens je een groter raam? Wij zorgen ervoor!

Zonnepanelen op een overzetdak, kan dat?

Absoluut! Een overzetdak verandert niets aan de draagstructuur van je dak en vormt een prima basis voor het bevestigen van zonnepanelen. Echter, de plaatsing moet, net zoals bij een dak met klassieke pannen, gebeuren volgens de regels van de kunst.

TIP! In samenspraak met je installateur van de zonnepanelen kunnen wij de bevestigingshaken al plaatsen. Makkelijk voor de installateur, en met de waterdichtgarantie van De Dakexpert!

Is een architect verplicht bij het vervangen van je dak?

In 90% van de situaties heeft de vernieuwing van het dak geen invloed op de stabiliteit, en komt er geen architect aan te pas.

Echter, wanneer de dakrenovatie deel uitmaakt van een totale woningrenovatie, waarbij het dak qua vorm verandert, of als de renovatiewerken de stabiliteit van het dak beïnvloeden, dan is een architect verplicht.

REFERENTIES OVERZETDAKEN

De Dakexpert
Panoramastraat 2
3500 Hasselt
BTW BE0774.273.202

privacy policy
disclaimer
cookie notice